Uppmuntra flickor till utbildning

”Ta en flicka till en dag om arbete” är ett projekt i Sydafrika där myndigheter, företag och organisationer gemensamt vill uppmuntra flickor till att sattas på utbildning och karriär. I många länder i Afrika är det fortfarande pojkar som har företräde till utbildning, något som projektet vill ändra på. GCF är med i satsningen.

St Martin är en skola för barn med funktionsnedsättningar och vi mötte en klass med flickor med hörselnedsättningar. Personer med en funktionsnedsättning har ofta mycket svårt att få en karriär och kunna försörja sig, men under den här dagen gavs många exempel på hur utbildning och rätt attityd kan även ge flickor med en funktionsnedsättning arbete.

st_martins

st_martins_2

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.