Ny församling som växer

Den gamla och nya kyrkbyggnaden i Matendene

mmatendene_1predikan_3I Moçambique ser vi nya församlingar grundas och växa. Ett exempel är församlingen i Matendene, Maputo, som är startad av församlingen  Primeira Igreja Batista Renovada i Maputo. När vi först besökte den nya församlingen, 2012, firade de fortfarande gudstjänst i en hydda byggd av pinnar och vass. Nu, några år senare har man byggt klart en kyrka och församlingen når ut i området.

Matendene är ett nytt bostadsområde som byggdes 2001 efter stora översvämningar. Många familjer var tvungna att flytta dit från andra områden när deras hem hade blivit förstörda. De sociala behoven är fortfarande mycket stora.

Vi har under de här åren haft många tillfällen att besöka församlingen i Matendene, predika, undervisa, besöka hem och evangelisera och det är en stor glädje att se hur människor kommer till tro och församlingen växer. Salomão som är pastor i församlingen besökte 2014 Församlingen New Life i Stockholm och EFK i Örebro.

Primeira Igreja Batista em Maputo håller på att grunda flera nya församlingar i Maputoområdet.

MatandeneWP

Gudstjänst 2012, innan nya kyrkan blev klar

 

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.