Framme i Sydafrika

fam persson

Framme i Margate, Sydafrika. Allt har gått mycket bra och vi är tacksamma för era förböner.

Vi har varit här några dagar och nu är det många praktiska saker som måste falla på plats. Vi har haft dåligt tillgång till internett och det dröjer innan vi är ”uppkopplade”, så vår kommunikation med omvärlden har hittills varit sporadisk. Men det är sådant som löser sig med tiden.

Det första utmaningen är att hitta en bil. Kommunala transporter är helt obefintlig och man behöver bil för att göra i stort allt. Vi behöver ju en bil med sju platser och när vi har sökt runt i närområdet har vi inte kunnat hitta någon begagnad. Jag såg en VW Sharan i en bilaffär som först såg lovande ut, men när jag skulle provköra den startade den inte. Det är möjligt att jag måste åka till Johannesburg för att hitta en bil till bra pris. Ni får gärna hjälpa oss i bön för en snar lösning.

Ramsgate1I väntan på att vi hittar ett eget boende bor vi tillfälligt i en gästlägenhet. Den är fin och har utsikt över havet, men vi längtar så klart efter att få ett eget hem som är mer funktionellt för oss och för de uppgifter vi kom hit för att göra.  Det finns både hus och lägenheter att hyra, men för att kunna titta på dem behöver vi bil…

Vi har redan haft besök av Andreas Dagernäs (som tillsammans med sin fru Anneli är regionledare för Afrika) och Maria Carlsson (missionärskollega). Det var mycket trevligt och vi hade ett mycket givande samtal om EFKs arbete i Moçambique.

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.