Skola för barn med funktionsnedsättning

sonia marta_4

Mãos Que Falam (AMQF) är en av våra partners i Moçambique. De arbetar med barn och ungdomar med hörselnedsättning och Marta leder organisationen. EFK stöder AMQF på flera olika sätt och Sonia är deras pedagogiska rådgivare. Marta och Sonia sitter i köket och går igenom AMQFs planer för att starta en skola för barn med funktionsnedsättningar. Situationen för dessa barn i Moçambique är mycket svår. Ofta anses de vara under förbannelse och göms undan i hemmet, isolerade från samhället och utan möjlighet till utbildning och försörjning. Det är spännande att vi på EFK Afrika får vara med och arbeta för alla barns rätt till undervisning. Det som är annorlunda med det här projektet är att man kommer att ha inkluderande undervisning, dvs den kommer även att vara öppen för barn  utan funktionsnedsättning. På det sättet bryts fördomar och utanförskap mot dessa barn och ungdomar ned.

sonia marta_6sonia marta_7

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.