A luta Continua (kampen fortsätter)

demostration_9

GCF tillsammans med socialsekreterare och fältarbetare från Bhomela och Bhethani är ute och demonstrerar. Våldtäkter och drogproblem har ökat i dessa samhällen där även GCF arbetar, och  nu säger de ifrån.  GCF arbetar aktivt med att skapa säkra miljöer för barn och där det finns övergrepp och droger där drabbas barnen. Därför drivs kampen på många sätt och med olika metoder. Det sker bl.a. genom att stärka enskilda barn och familjer, men även att driva offentlig opinion och förändra samhället.  Det känns bra att var ute och marschera för  barnens säkerhet.  ”A luta continua” var en av slagorden som ropades ut. Det är portugisiska och betyder: kampen fortsätter. Jag blev först förvånad att höra ett slagord som är typiskt för Moçambique, men man förklarade att det även används över gränserna mellan länder i södra Afrika i kampen för frihet och rättvisa.

demostration_1demostration_2demostration_3demostration_8demostration_7demostration_6demostration_4demostration_10demostration_5demostration_11demostration_26demostration_25demostration_13demostration_27demostration_14demostration_12demostration_15demostration_16demostration_17demostration_18demostration

demostration_24demostration_20demostration_21demostration_22 demostration_23

demostration_19

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.