Sonia på sjukhus

Vi är nu tillbaka i Margate, Sydafrika, men resan hem var lite omtumlande.

När vi fortfarande var i Maputo fick Sonia mycket ont i mage och rygg. Först trodde hon att det var magkatarr och fick läkarvård för det, men efter flera dagar utan förbättring, besökte hon ett ny klinik där de konstaterade att hon hade gallsten. Eftersom kirurgiska ingrepp inte är att rekommendera på moçambikiska sjukhus beslöt vi att ta oss hem till  Margate, (11 timmars bilresa över Swaziland) och Sonia togs in på sjukhus för operation. Eftersom gallan var mycket inflam­merad fick hon bl.a. antibiotika, men fick en stark allergisk reaktion och man behövde börja pröva sig fram till en medicinering som senare fungerade bättre. Det blev ingen operation nu, utan Sonia är utskriven från sjukhuset i väntan på att man ser att läget är helt stabilt och att det inte blir mer komplikationer från medicineringen. Operationen är planerad om några veckor. Sonia har just nu ingen värk och räknar med att hon kan arbeta under tiden hon väntar. Vi ber om era förböner för Sonias hälsa och att hon får den vård som hon behöver.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.